• Hem
  • Om oss
  • Aktuellt

Wafab Bil avslutar samarbetet med Opel

I augusti 1977 startade vi Opelförsäljningen på Ramgatan 5 i Karlstad. Då hetter företaget Autoservice och det var början på ett långt, spännande och roligt samarbete med Opel. Under åren har modellerna växlat, vi har växt och andra märken har kommit in i företaget. Med på hela resan har vi haft många trogna och stolta Opel-kunder.

Det är därför med vemod vi nu informerar våra kunder att vi har valt att avsluta vårt avtal med Opel efter 40 års samarbete. Avslutet kommer att ske i två steg där vi 2017-01-31 upphör med Opel personbilar i Karlstad, Kristinehamn och Sunne. I nästa steg 2017-12-31 sker samma sak med transportbilar. Opel kommer efter dessa datum att säljas och servas av Nordmarkens Motor, som kommer att etablera sig i Karlstad.

Vad betyder det för våra Opel-ägare?
Vårt beslut är att sluta med Opel, inte att skiljas från våra Opel-kunder. Alla våra kunder är viktiga för oss, och vi hoppas att de vill fortsätta att göra sina bilaffärer hos oss. Opel-ägarna kan fortsätta att serva och reparera sina bilar hos oss. Vi har kvar kunskapen och verktygen för att göra detta. Det vi inte kommer att kunna göra när avtalet upphör är garantijobb, service som ingår i FlexCare, tekniska kampanjer eller annat där Opel betalar.

Varför väljer vi att släppa Opel efter 40 år?
Opel har gått från att vara ett volymmärke till att idag vara ett litet bilmärke på marknaden. Vårt huvudmärke Kia har gjort den omvända resan, och hör idag till topp-5 i Sverige. I vår mix av varumärken har Kia och Opel samma målgrupp och likartat modellprogram. För att återta marknadsandelar vill Opel satsa på fristående Opel Center. Vi delar Opels syn på att Kia och Opel måste separeras för att Opel ska kunna växa, men vi kan inte acceptera Opels krav på betydande investeringar. Därför har vi beslutat att lämna Opel och satsar vidare på Kia, Jeep, Fiat och Isuzu.

Lars Warnestad, VD 2016-09-19

Skriv ut E-post

Wafab Bil växer med A-bilar

A bilar exteriör från hemsida

Under sommaren blev det klart att A-bilar blir ett systerbolag till Wafab Bil. Vi är väldigt glada att vi genom förvärvet ökar vår närvaro i Värmland. Wafab Bil är etablerade i Karlstad, Kristinehamn och Sunne och det som saknats oss är det västvärmländska inslaget av kunder och arbetskamrater. Med A-bilar kan vi nästan säga att vi är din Kia-handlare i hela Värmland.

Vi är glada och stolta över att vi under våren 2016 fick frågan av familjen Lundgren om vi var intresserade av att ta över verksamheten. Vi såg likheterna med två familjeägda företag där Kia var våra huvudmärken. För oss var svaret enkelt. Självklart ville vi det!
A-bilar är ett välskött familjeföretag som grundades av Arne Lundgren 1990. Från starten sålde de Nissan, Citroën och Mercedes. A-bilar var framgångsrika och växte ur sina lokaler, vilket löstes med en ny bilhall som invigdes år 2000 på Blästervägen 8 i Arvika. 2006 kompletterades fastigheten med en ny verkstad och Mercedes ersattes av Kia. Framgångarna fortsatte och A-bilar har varit delaktiga i att Kia 10 år senare tillhör Sveriges 5 mest sålda märken. Idag har A-bilar tio medarbetare i Arvika. A-bilar har alltid månat om sina kunder, vilket återspeglar sig i hög kundnöjdhet och trogna kunder.
A-bilar kommer att stå på egna ben och drivas vidare på samma sätt som idag. Jan fortsätter att ta emot kunderna på verkstaden, medan Timmi och Stefan tar hand om kunderna i bilhallen. Det är viktigt för oss att kunderna skall känna igen sig och fortsätta att trivas med A-bilar. Vi ser även fördelarna för A-bilar med att vara del av ett större företag. A-bilar kan dra nytta av gemensamma resurser, handla på gemensamma leveranstörsavtal och får nu ett mycket större bilutbud att välja på. Över en natt finns det nu möjlighet att välja mellan ett 100-tal begagnade bilar i Arvika.
Vi ser fram emot en mycket intressant höst för A-bilar i Arvika.
Välkomna in på Blästervägen 8, eller besök hemsida och facebook.
www.a-bilar.se

Skriv ut E-post

ny
SÖK BIL
ny
BOKA SERVICE
ny
KONTAKTA OSS
ny
BOKA PROVKÖRNING