• Hem
  • Om oss
  • Aktuellt
  • Wafab Bil avslutar samarbetet med Opel

Wafab Bil avslutar samarbetet med Opel

I augusti 1977 startade vi Opelförsäljningen på Ramgatan 5 i Karlstad. Då hetter företaget Autoservice och det var början på ett långt, spännande och roligt samarbete med Opel. Under åren har modellerna växlat, vi har växt och andra märken har kommit in i företaget. Med på hela resan har vi haft många trogna och stolta Opel-kunder.

Det är därför med vemod vi nu informerar våra kunder att vi har valt att avsluta vårt avtal med Opel efter 40 års samarbete. Avslutet kommer att ske i två steg där vi 2017-01-31 upphör med Opel personbilar i Karlstad, Kristinehamn och Sunne. I nästa steg 2017-12-31 sker samma sak med transportbilar. Opel kommer efter dessa datum att säljas och servas av Nordmarkens Motor, som kommer att etablera sig i Karlstad.

Vad betyder det för våra Opel-ägare?
Vårt beslut är att sluta med Opel, inte att skiljas från våra Opel-kunder. Alla våra kunder är viktiga för oss, och vi hoppas att de vill fortsätta att göra sina bilaffärer hos oss. Opel-ägarna kan fortsätta att serva och reparera sina bilar hos oss. Vi har kvar kunskapen och verktygen för att göra detta. Det vi inte kommer att kunna göra när avtalet upphör är garantijobb, service som ingår i FlexCare, tekniska kampanjer eller annat där Opel betalar.

Varför väljer vi att släppa Opel efter 40 år?
Opel har gått från att vara ett volymmärke till att idag vara ett litet bilmärke på marknaden. Vårt huvudmärke Kia har gjort den omvända resan, och hör idag till topp-5 i Sverige. I vår mix av varumärken har Kia och Opel samma målgrupp och likartat modellprogram. För att återta marknadsandelar vill Opel satsa på fristående Opel Center. Vi delar Opels syn på att Kia och Opel måste separeras för att Opel ska kunna växa, men vi kan inte acceptera Opels krav på betydande investeringar. Därför har vi beslutat att lämna Opel och satsar vidare på Kia, Jeep, Fiat och Isuzu.

Lars Warnestad, VD 2016-09-19

Skriv ut E-post

ny
SÖK BIL
ny
BOKA SERVICE
ny
KONTAKTA OSS
ny
BOKA PROVKÖRNING